L-A-D-A production company for creative talent

Gijs Leijdekkers

Gijs (1988) vulde zijn vroege dagen in het Brabantse platteland met het bouwen van spookhuizen, waterglijbanen en een werkende achtbaan. Toen rond zijn 12e zijn dromen niet meer binnen de grenzen van de achtertuin pasten, begon hij te experimenteren met animatie, computer graphics, visual effects, film en muziek.

Tijdens zijn opleiding Industrieel Product Ontwerpen (Den Haag) en werkervaring in product, interieur en tentoonstellingsontwerp kreeg hij het klantgericht creatief-technisch probleem oplossen onder de knie. Vervolgens studeerde hij twee jaar aan gerenommeerde kunstacademie Central Saint Martins in Londen. Tijdens de Master of Arts “Narrative Environments” experimenteerde hij met het combineren van zijn passie voor film, beeld, ontwerp en muziek, en bracht daarnaast veel tijd door in de archieven van Stanley Kubrick. Met zijn afstudeerproject “Function Follows Form” hield hij zich, geïnspireerd door zijn mentor Alex McDowell (www.5dinstitute.org), bezig met het het ontwikkelen en testen van een alternatief film-maak proces voor verhalende film, waarbij het verhaal ontstaat uit de beelden in plaats van andersom.

Gijs houdt ervan filmisch een sfeer neer te zetten met beeld, geluid en muziek. In het voorafgaande creatieve proces komt de industrieel ontwerper in hem naar boven in de zorgvuldige planning met behulp van virtuele storyboarding (ruwe animatie met een ruwe soundtrack).

Daarnaast vindt hij het fascinerend om met technisch vernuft, architectuur en geluid, belevingen te creëren in fysieke installaties. Als vrij werk is hij bezig met een instrumentaal solo-album en schildert en fotografeert hij graag.

www.gijsleijdekkers.nl

  • AGU - Winter
  • A Silent Express - Making-of
  • Blok (cutdown)
  • Showreel Gijs Leijdekkers