L-A-D-A production company for creative talent

Rolf van Eijk

Rolf van Eijk (1983) studeerde scenario & regie fictie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In zijn tweede schooljaar maakte hij onder andere de korte film GUIDO welke werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. In 2007 studeerde hij af met de film HEMEL BOVEN HOLLAND waarin hij een niet eerder vertoond, niet polariserend beeld schetst van Mohammed B. Hij wint hiermee hij de HKU AWARD voor beste eindexamenproduct.

“HEMEL BOVEN HOLLAND is vernieuwend door de wijze waarop een zeer gevoelig onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt” -  Jury HKU AWARD

De film werd vervolgens geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam. “Een parel” volgens de VPRO. “IJzersterk, dé ontdekking van het van het festival” volgens de filmkrant. “Stijlzeker en overtuigend” volgens de Frankfurter Allgemeine.

Op het Bilbao Film Festival wint hij met HEMEL BOVEN HOLLAND de Silver Mikeldi voor fictie. Daarnaast werd de film op verscheidene andere festivals over de wereld geselecteerd.

In 2008 maakte hij in het kader van de One Night Stand reeks zijn eerste televisiefilm DE ANDER. DE ANDER is een film over de oorlog om olie verbeeld in de relatie tussen een Iraakse vluchteling en een Nederlandse militair die wordt uitgezonden naar Irak.

Daarna maakte Rolf verscheidene andere korte films. Zijn tweede televisiefilm VAST gaat in 2011 in première op het NFF. Met VAST wint hij daar het Gouden Kalf voor beste televisiedrama.

  • De Vrouwenslagerij
  • Samsung - Smart TV Tagon
  • Trailer Vast
  • Trailer Code A1